complimenten

Veelgestelde vragen

Wat is Radiesse®?

Radiesse® is een niet-permanente injecteerbare filler die het volume opvult en matige tot diepere rimpels in het gezicht verzacht. Het liftende en verstevigende effect op de huid is direct zichtbaar. Met de injectie wordt direct volume toegevoegd, maar met de tijd stimuleert Radiesse® ook de aanmaak van het lichaamseigen collageen voor een resultaat dat bij veel patiënten een jaar of zelfs langer aanhoudt.*

 

Meer informatie over Radiesse®

 

* De duur van het effect kan per persoon verschillen, afhankelijk van leeftijd, huidtype, levensstijl, stofwisseling en het gebied dat is behandeld.

 

Is Radiesse® goed onderzocht en gecertificeerd?

Radiesse® biedt u een zeer veilige en niet-invasieve manier om uw jeugdige gezichtscontouren weer terug te krijgen. Klinische onderzoeken door de jaren heen hebben aangetoond dat Radiesse® een zeer goed veiligheidsprofiel heeft, effectief is en uitstekend wordt verdragen. In 2004 werd Radiesse® door de EU goedgekeurd als medisch hulpmiddel. In 2006 kreeg Radiesse® ook het CE-keurmerk voor plastische en reconstructieve chirurgie. De CE-certificering is de standaard voor productveiligheid in de EU. Radiesse® is in 2006 ook goedgekeurd door de FDA, de Amerikaanse autoriteit op het gebied van productveiligheid.

 

Meer informatie over de veiligheid en effectiviteit van Radiesse®

 

Wat houdt de behandeling in?

Uw arts zal u de verschillende behandelingsmogelijkheden uitleggen en met u bespreken wat voor u de beste optie is. Uw arts injecteert onder plaatselijke verdoving Radiesse® voorzichtig, in kleine doseringen en met een zeer dunne naald, in de huid. Een behandeling duurt doorgaans ongeveer 30 minuten. Het effect is onmiddellijk na injectie zichtbaar.

 

Meer informatie over wat u kunt verwachten van Radiesse®

 

Wat als ik medicatie gebruik?

Indien u medicatie gebruikt, al dan niet op recept, moet u uw arts hierover vooraf informeren. Gebruik van antistollingsmiddelen ('bloedverdunners'), pijnstillers, waaronder aspirine en sommige vitaminesupplementen kunnen voor blauwe plekken zorgen. Uw arts zal u hierover adviseren.

 

Zijn er bijwerkingen?

Na de injectie kunt u last hebben van roodheid, verkleuring, zwelling of andere lokale bijwerkingen. De meeste bijwerkingen van de behandeling zijn na een paar dagen verdwenen. Bijwerkingen die zelden optreden, zijn onder meer zwellingen die langer aanhouden, oneffenheid of stijfheid van het geïnjecteerde gebied en net zoals bij elke injectie, is er een risico op infectie. Neem contact op met uw arts als u vragen hebt of zich zorgen maakt over de behandeling.

 

Hoe lang houdt de werking van Radiesse® aan?

De unieke samenstelling van Radiesse® stimuleert neocollagenese, de aanmaak van nieuw collageen, wat leidt tot meer volume waarvan bij veel patiënten het resultaat een jaar of zelfs langer aanhoudt. De duur van het effect kan per persoon verschillen, afhankelijk van leeftijd, huidtype, levensstijl, stofwisseling en het gebied dat is behandeld.

 

Kan Radiesse® in combinatie met andere producten worden gebruikt?

Voor een complete behandeling van individuele plooien en specifieke zones van het gezicht is het raadzaam om Radiesse® in combinatie met andere producten te gebruiken. Radiesse® kan veilig worden gebruikt in combinatie met andere fillers, zoals hyaluronzuur. Zo kunt u uw lipcontouren versterken of uw mimiekrimpels verzachten om er nog stralender uit te zien.

 

Meer informatie over behandelopties

 

Mag iedereen Radiesse® gebruiken?

Radiesse® mag niet worden gebruikt door patiënten met anafylaxie of andere ernstige allergieën of door patiënten die overgevoelig zijn voor een van de bestanddelen van Radiesse®.

 

Is Radiesse® voelbaar onder de huid?

Het product is mogelijk net na de behandeling korte tijd voelbaar. Na enige tijd zal het product echter geheel in het lichaamseigen collageen opgaan en niet voelbaar meer zijn.

 

Waar vind ik meer informatie over Radiesse®?

Voor informatie op maat kunt u het beste een afspraak maken voor een consult bij uw arts.